Cum se face o gentuta de tip sac?

Vreti sa va faceti singurele cu proriile manute gentuta voastra tip sac?daca da cititi cu atentie urmatorul articol si respectatii pasii si o sa aveti gentuta facuta de voi:)
Daca va place gentuta din imagine treceti la treaba:D
Pentru inceput aveti nevoie de una bucata masina de cusut si o foarfeca care taie bine:)


Una bucata fluturas si 2 bucati de nasturi


Si normal una bucata tipar ca in imagine:(dati click pe imagine sa vedeti dimensiunile)Incepem.
Punem tiparul pe material si desenam dupa el, dupa care il decupam.Faceti la fel si cu materialul pentru captuseala.Prindem marginele gentutii cu bolduri, asa:Procedam la fel si pentru captuseala.
Coasem gentuta unde este prinsa cub olduri.O indoim astfel ca, cusutura sa vina pe mijloc si coasem baza.Coasem la fel si captuseala cu exceptia bazei.

Decupam o bucata de material de latime 42 cm si lungime 23 cm, ii facem un tiv.Pentru a face un compariment cu 2 buzunare in interiorul gentii.Indoim captuseala astfel ca, cusatura sa vina pe mijloc.
1.Taiem captuseala lateral pana la bretea.
2. si 3.Punem buzunarul intre peretii captuselii.
4.Coasem la masina cu tot cu buzunar.Intoarcem pe fata si coasem pe mijlocul buzunarului(unde am prins cu bolduri) .(clik pe imagine pentru a se vedea mai bine)O intoarcem inapoi pe fata.
Inainte de a prinde captuseala de geanta coasem fluturasul intr-o parte si cei 2 nasturei.Lasati-va imaginatia sa zboare nu trebuie sa faceti exact ca mine la aceasta faza.Bun, dupa ce am terminat de cusut fluturasul si cei 2 nasturei prindem captuseala de gentuta cu bolduri, dupa care coasem la masina dar nu inainte de a coase baza bretelei atat la captuseala cat si la gentuta.Si voila!!Gentuta este gata de plimbare.

ps:Sper ca nu imi furati meseria:))


Anca,

Un comentariu: