Atentie la perle!!

Regula de aur: ultimele aplicate, primele inlaturate

Perlele naturale precum si cele de cultura sunt extrem de frumoase, insa chiar si cele care au un strat gros de sidef se pot toci, fiind mai fragile decat majoritatea pietrelor semipretioase. De aceea, ca o prima nevoie de atentie, este purtarea lor cu grija si atentie, dar si curatarea lor cu substante/materiale neabrazive. Perlele, celebre pentru luciul si aspectul lor, isi pot pierde in timp tocmai aceste caracteristici, datorita purtarii dar si a curatarii si depozitarii neadecvate.


Astazi voi demara o serie de cateva articole despre perle, utile si interesante.


I. PrecautiiIn procesul de infrumusetare si aranjare zilnic, bijuteriile, in special cele cu perle, sunt ultimele care se aplica, cel putin dupa 30 de minute dupa produse cosmetice, machiaj, spray-uri de par si parfumuri si primele care se inlatura inainte de folosirea uleiurilor, a lotiunilor sau a cremelor, inainte de culcare dar si inainte de a folosi substante chimice sau a executa diverse activitati mai dure. Ele trebuie protejate si de contactul cu apa - la piscina, apa fierbinte in cada, dus, spalatul pe maini, spalarea vaselor,etc.

Ele trebuie ferite de expunerea prelungita la lumina si caldura, deci nu trebuie purtate in lumina puternica a soarelui pentru perioade lungi.


Perlele trebuie ferite de purtarea lor alaturi de materiale textile poroase, cum sunt cele din lana.


Otetul este extrem de nociv pentru perle, acidul acetic continut dizolvand perla! Ele trebuie ferite si de sucul de rosii, sucurile de fructe si sosurile pentru salate!


Unii experti recomanda purtarea lor in mod regulat, pentru ca uleiurile naturale produse de corpul uman le sporesc lustrul si stralucirea, nepermitandu-le sa se usuce.


Este indicat ca , daca sunt purtate des, siragurile de perle sa fie reinsirate periodic,la intervale de aproximativ un an. Firul folosit la insirat este fie din nylon fie din matase, si este recomandata innodarea intre perle, pentru a preveni frecarea, deci deteriorarea lor.


Andra,


Surse: TechnoBuffalo, JewelryAbout. EHow, StudioSoft, PearlGuide,  4Facets,PearlOasis, ThePearlDoctor, PearlClassic, Bernardine, FieldMuseum, AbsolutePearls, ArticleSnatch, ArticleAlley

Un comentariu:

  1. Ofer 3 premii tuturor fetelor care posteaza tutoriale aici,cat si acestui blog minunat pe care l-au creat.Am avut numai de invatat de la voi.Felicitari.Pt a intra in posesia lor intrati pe http://mihastef.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere