Cerceii mei preţioşi din mărgele japoneze, ceheşti şi moss agată

Deşi majoritatea bijuteriilor pe care le creez pornesc de la un material, o culoare sau o idee cu o anumită semnificaţie pentru mine, nu ajung să port decât foarte rar ceea ce fac. Din când în când însă, ca un soi de divertisment, îmi spun...gata! azi fac ceva numai pentru mine, din ce îmi place mie şi nu dau piesa asta nici pentru tot aurul din lume. Cam aşa e cazul cerceilor mei preţioşi.



Materiale folosite:

- 2 moss agate de 8 mm (evident puteţi folosi orice fel de pietre, mărgele sau cristale numai să fie de 8 mm)
- 24 de mărgele de 3 mm aurii
- mărgele ceheşti de nisip verzi 11/0
- mărgele japoneze lila 11/0 (şi aici puteţi să încercaţi cam orice fel de mărgele sub 2 mm)
- 2 tortiţe aurii
- 2 zale aurii (am uitat să le adaug în poză)
- gută de 0,14
- ac pentru mărgele

1. Înşiraţi 12 mărgele aurii, treceţi din nou acul prin prima mărgea înşirată pentru a forma un cerc şi pentru mai multă siguraţă întăriţi lucrul trecând încă o dată prin toate mărgelele.


2. Adăugaţi o agată, săriţi 6 mărgele aurii şi treceţi aţa prin celelalte 6, treceţi din nou prin agată şi repetaţi operaţiunea cu cele 6 mărgele prin care nu aţi trecut aţa în primă fază.


3. Înşiraţi 2 mărgele 11/0 lila, 1 verde şi 1 lila, treceţi acul de sus în jos prin prima mărgea lila adăugată şi apoi prin următoarea mărgea aurie din bază.

4. Repetaţi pasul 3 pentru fiecare spaţiu dintre două mărgele aurii din bază.

5. Puteţi trece acul prin 4 mărgele aurii (nu este însă obligatoriu) pentru a securiza acest rând şi a vă afla în poziţia optimă pentru rândul următor. Cum cercelul a început deja să aibă o faţă şi un spate, vom lucra de acum pe partea din spate. Adăugaţi 28 de mărgele verzi, treceţi acul prin prima mărgea din cele 28 şi apoi prin următoarea aurie din bază.




6. Repetaţi de încă două ori, astfel încât la final veţi avea 3 petale verzi.



7. Reveniţi cu acul prin cele 3 mărgele aurii şi prin prima mărgea din prima petală. Adăugaţi 16 mărgele lila şi treceţi acul prin prima mărgea lila adăugată la acest pas.

8. Repetaţi de încă două ori. La final veţi avea 3 petale lila mai mici decât cele verzi. Înodaţi aţa şi tăiaţi.



9. În partea opusă petalelor adăugaţi o za aurie de care prindeţi tortiţa.


Un cercel este gata. Nu rămâne decât să îl faceţi şi pe al doilea identic şi noua bijuterie poate fi scosă la plimbare.

Ruxandra,
RuxyPixy

4 comentarii:

  1. Superbi,insa admir enorm talentul si rabdarea de care dai dovada,mi as dori si eu sa stiu sa fac asa ceva insa,nici de stiut nu stiu ,nici rabdare sau timp n am ,am admirat ceea ce creezi tu si vreau sa te felicit ,sunt deosebite.

    RăspundețiȘtergere
  2. grozavi! am inceput si eu sa ii mesteresc! mutumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos, darias! Astfel de incurajari ma fac sa merg mai departe si sa doresc sa ma autodepasesc! Da'mely abia astept sa vad poze!

    RăspundețiȘtergere
  4. ...ma bucur ca te-am intalnit si pot sa-ti admir superbele lucrari, sunt extraordinare ...te felicit si am sa incerc cu siguranta si eu...imi place sa fac tot ce vad, unele imi ies altele nu dar nu ma las, mai incerc o data, de doua ori, pana imi iese.... Nicoleta

    RăspundețiȘtergere