Trandafiri din mărgele de nisip

Pentru că frunzelor ruseşti nu le şade bine singure, m-am gândit să vă arăt cum se fac trandafirii din mărgele de nisip.


Materiale necesare:

- mărgele de 2 mm în două culori (tonuri diferite ale aceleaşi culori sau două culori contrastante),
-12 mărgele ceva mai mari (cele de 3 mm ar fi mai bune, în orice culoare doriţi, in final aceste mărgele nu vor mai fi vizibile decât pe dosul modelului, care în cele mai multe cazuri va fi prins pe un colier sau ca broşă, deci nu contează foarte mult, ceea ce este esenţial este ca ele să fie ceva mai mari pentru că se va trece aţa prin ele de mai multe ori)
- gută
- ac pentru mărgele



Tehnica folosită:

- variaţiune de netting

1. Înşirăm cele 12 mărgele de 3 mm şi formăm un cerc trecând aţa prin prima mărgică înşirată.



2. Înşirăm 5 mărgele din prima culoare (roz), 10 din cea de-a doua (mov) şi 5 din prima, sărim două mărgele din bază, trecem acul prin spatele aţei dintre a doua şi a treia mărgică din bază şi reveni în cele 5 mărgele roz înşirate ultima dată. Am format o petală.

3. Înşirăm 10 mărgele mov şi 5 roz, sărim două mărgele din bază şi repetăm operaţiunea de mai sus. facem aşa până la ultima petală la care nu vom mai adăuga decât cele 10 mărgele mov şi apoi trecm prin cele 5 mărgele roz ale primei petale.

4. Revenim în bază, trecem acul printr-o mărgică, înşirăm 5 -10 -5 mărgele dar de data aceasta schimbăm culorile, deci mov, roz, mov, trecm sirul astfel format pe dedesubtul şi pea deasupra petalei următoare şi repetăm operaţiunea de trecere a aţei printre mărgelele din bază, chiar între cele două mărgele din mijlocul petalei create în primul rând.

5. repetăm până terminăm şi acest rând de petale. Nu uitaţi să le răsuciţi pe deasupra si pe dedesubtul celor din primul rând.

6. Ne întoarcem din nou în bază, trecm cu acul printr-o mărgică şi urcăm prin marginea roz a primei petale formate, dar de data aceasta numai 4 mărgele

7. Facem un rând de petale mov, dar nu cu 10 mărgele ci cu 9. Tehnica este identica ca la primul rând numai că acum nu vom mai adăuga marginile ci le vom folosi pe cele deja existente (cele roz) urcând şi coborând doar 4 mărgele.



8. Revenim în bază, trecem printr-o mărgea urcăm 4 mărgele prin marginile mov şi facem rândul de petale roz, tot de 9 mărgele numai că la aceasta va trebui (ca si la celelete roz să treceţi aţa prin faţa şi prin spatele petalelor mov (se vor "încolăci de acestea).

9. Repetăm rândurile de petale duble urcând doar prin 3 mărgele şi adăugând 8 mărgele între petale, apoi urcând prin 2 mărgele şi adăugând 7 mărgele. La final puteţi adăuga în mijlocul trandafirului o perlă sau un cristal. Şi gata!


Trandafirul din imagine face parte din colierul Anastasia Nicolevna's Secret Garden.

Ruxandra,
RuxyPixy

Un comentariu: