Crizanteme din mărgele de nisip

Pentru seturile mele insiprate de fiicele ultimului ţar al Rusiei am experimentat pe baza frunzelor ruseşti şi a trandafirilor din mărgele şi au rezultat nişte flori ce aduc destul de mult cu crizantemele. Sunt chiar mai uşor de realizat decât trandafirii, iar efectul este unul spectaculos.



Materiale necesare:

- mărgele de 2 mm în două culori (tonuri diferite ale aceleaşi culori sau două culori contrastante), pentru modelul de faţă am ales negru şi auriu, pentru ca am ca idee o pereche de cercei mai eleganţi
- gută
- ac pentru mărgele



Tehnica folosită:

- variaţiune de netting

1. Înşirăm cele 12 mărgele negre şi formăm un cerc trecând aţa prin prima mărgică.

2. Adăugăm 4 mărgele aurii, 7 mărgele negre, trecem aţa de sus în jos prin penultima mărgea neagră adăugată.

3. Înşirăm 5 mărgele negre şi 4 mărgele aurii şi trecem acul prin mărgeaua din bază din care am început şi prin următoarea. Se formează astfel prima petală. Pentru o mai bună înţelegere iată şi o schemă:
4. Pentru următoarea petală nu vom adăuga decât 4 mărgele aurii, 7 negre (repetăm pasul cu săritul ultimei mărgele negre şi trecutul aţei de sus în jos prin penultima mărgea negră) şi încă 5 negre, după care intrăm de sus în jos prin cele 4 mărgele aurii ale petalei anterioare şi prin două mărele negre din bază.


5. Repetăm acest pas până ce avem 12 petale (cu menţiuna că la ultima petală nu vom mai adăuga deloc mărgele aurii ci vom folosi marginile primei şi ultimei petale, între care vom adăuga mărgelele negre)


6. E gata primul rând de petale. Revenim în bază.

7. Pentru al doilea rând de petale vom schimba culorile şi numărul de mărgele, astfel că vom avea: 3 mărgele negre, 6 mărgele aurii (acceaşi tehnică de a ne întoarce prin penultima mărgea aurie), 4 mărgele aurii şi 3 negre.

8. Repetăm la fel ca la primul rând de petale, până obţinem 12 petale mai mici.
9. Pentru a da o notă distinctă crizantemei puteţi adăuga în mijlocul acesteia o perlă sau un cristal.

Şi e gata! Puteţi trece la următoarea în cazul în care vreţi să realizaţi o pereche de cercei sau mai multe dacă doriţi să le folosiţi ca piese centrale într-un colier.

Ruxandra,
RuxyPixy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu