Caleidoscop - Tutorial Fimo





Tutorialul de mai jos este inspirat din creatiile unei artiste franceze, Cristalline.

Materiale: lut polimeric, 2 culori la alegere, cam jumatate de pachet din fiecare culoare.

Pasii sunt ilustrati mai jos.
Se aleg 2 culori de lut polimeric (eu am ales gri glitter si niste resturi de verde pe care le-am reconditionat), se intind si se taie in foi dreptunghiulare de marime si grosime egale – poze 1-5.



Una dintre foi se taie in 2 jumatati, iar jumatatile se aseaza deasupra si dedesuptul celeilalte foi, pe mijloc, ca in poza 7. Marginile se pliaza peste jumatatile acestea, pe fiecare parte, astfel incat foaie netaiata (cea verde in cazul meu) sa fie indoita in forma literei S – poza 8.


Se mai pliaza inca o data capetele, tot in forma de S si se lipesc cat mai strans pentru a elimina aerul dintre foile de lut – poza 9

Cane-ul rezultat se taie pe jumatate si se unesc partile rezultate ca in poza 10. Cand uniti cele doua jumatati, “S-urile” trebuie ca fie “in oglinda”.
Reduceti rezultatul si formati un cane lung rotund (al meu a avut cam 1 cm diametru). Nu uitati sa taiati capetele ca sa eliminati deformarile – poza 12



Modelati in forma triunghiulara cane-ul rotund rezultat si taiati-l in 3 parti egale – poza 13-14. Cand modelati incercati sa strangeti de partea de jos sau de sus a S-ului, si nu de laterale (vedeti in poza 15 unde este stransa marginea).

Uniti cele 3 parti, rezultatul fiind jumatate din Caleidoscopul dvs. – poza 15


Impartiti in 2 bucati, uniti, apoi reduceti cane-ul obtinut – poza 16 – 18.

In Poza 19 este cane-ul redus, iar in Poza 20 o pereche de cercei obtinuti din acesta.


Spor!


Oana G. – http://www.magazinhandmade.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu