Tutorial inel steampunk “Bronze Age”




Articol scris de FB Ronnie 



Pentru a realiza un inel in stil steampunk aveti nevoie doar de niste sarma, un mecanism de ceas, adeziv si o baza filigranata cu aspect antichizat. In plus mai aveti nevoie de un cleste round nose si un cleste de taiat sarma. Confectionarea este foarte simpla si nu dureaza foarte mult, iar efectul este garantat: un inel steampunk cu design special, care va atrage privirile celor din jur.

Materiale necesare:



Sarma de cupru
Adeziv universal
Accesoriu filigranat antichizat
Mecanism de ceas

Modalitate de lucru:

In primul rand ne ocupam de “piatra” inelului, in sensul ca trebuie sa lipim mecanismul de ceas pe baza filigranata. Intindem un strat subtire de adeziv pe filigran si unul pe mecanismul ceasului.


Asteptam 1-2 minute sa se usuce putin adezivul apoi presam cele 2 bucati laolalta. Pentru o mai buna fixare strangem totul intr-o menghina si lasam la uscat.


In timp ce se usuca adezivul pregatim baza inelului. Pentru asta avem nevoie de sarma de cupru de doua marimi: 0.6mm si 0.4mm. Din sarma de 0.6mm taiem trei bucati de cate 10 centimetri lungime:


Din sarma de 0.4mm taiem o bucata de 20cm si incepem sa infasuram sarma peste celelalte trei bucati taiate anterior:


Infasuram sarma pana terminam toata lungimea, bucla langa bucla, pentru un aspect cat mai uniform:



Daca aveti un ring mandrel folositi-l pentru a da o forma rotunda potrivita bazei de sarma. Daca nu aveti (cum nu am nici eu), folositi orice alt obiect cu marimea potrivita (eu am folosit un cutit de taiat aluatul):



Luati o pauza pana sunteti siguri ca s-a uscat adezivul, dupa care putem prinde laolalta baza si piatra inelului


Incepem prin a trece patru din cele sase capete ale sarmei prin buclele accesoriului filigranat, astfel incat sa ramana unul liber de o parte si de alta a inelului:



Luam un capat al inelului si incepem sa il infasuram imprejurul buclei metalice:









Procedam la fel si pentru celalalt capat al inelului:



Capetele ramase libere le vom utiliza pentru a fixa mecanismul de ceas. Indoim sarma si o trecem printr-o gaura a mecanismului, dupa care formam o sprirala din capatul ramas:




Celalalt capat de sarma il rasucim imprejurul mecanismului de ceas si il fixam apoi pe baza filigranata:


Et voila: inelusul steampunk este gata!


2 comentarii: