Tutorial Geanta

Astazi va prezint pas cu pas confectionarea unei gentute simple.

Din diferite materiale am facut un patchwork cu dimensiunea de 32/74 cm. Am ales ca una din fetele gentii sa fie pe un fond vernil, iar cealalta pe albastru deschis. Iata patchwork-ul desfacut, pus pe un material alb folosit ca si intaritura ( e un fel de vatelina mai teapana, nu stiu cum se numeste, dar e foarte bun pentru genti caci le confera tinuta). Bineinteles am quiltuit totul cu cusaturi fee motion.








Bineinteles marginea alba a intariturii am taiat-o pana la nivelul materialului, apoi am intors quiltul cu fata in jos.
In mijlocul quiltului, pe linia de fund a gentii, am trasat cu markerul o linie dreapta, iar la 3cm distanta am mai trasat doua linii, la stanga si la dreapta. Apoi, la 5cm de marginea de sus, respectiv de jos a quiltului, am trasat doua linii orizontale , alcatuind astfel un dreptunghi care va fi fundul gentii:







Din acelasi material alb de intaritura, am taiat un dreptunghi de aceeasi lungime cu cel desenat, dar un pic mai lat (cu 0,5-1cm)





Apoi l-am asezat deasupra dreptunghiului desenat si am cusut pe margini, doar pe lungime, avand grija sa merg pe linia desenata de mine.








Urmatorul pas a fost sa cos geanta pe cele doua margini, apoi am calcat rezervele desfacute:













Iata cum arata fundul gentii:




Se vede ca vatelina e destul de teapana, ca geanta sa "stea" singura.

Pe colturi am trasat o linie care sa uneasca punctele unde se sfarseau cele doua linii trasate de mine anterior, rezultand in varf un triunghi. Am cusut apoi pe aceasta linie:










Se masoara apoi lungimea intre cusaturi, precum si latimea dreptunghiului (6 cm):








De obicei folosesc ca si intaritura pentru fundul gentii un material pe care l-am gasit la Metro si care serveste de fapt ca si salteluta pentru gimnastica sau pentru cort :) Este practic pentru ca astfel geanta poate fi spalata fara teama. Daca as folosi carton, acesta s-ar deforma la spalat.

Am taiat un dreptunghi cu dimensiunile luate anterior...



...si l-am introdus in buzunarelul de pe fundul gentii:









Am intors geanta pe fata si iata cele doua fete ale ei:








si fundul gentii:






Maine ne ocupam de captuseala si de manere. Stati prin zona.....quilt :)


Dora,


3 comentarii:

  1. Dora, materialele sunt superbe, nu stiu unde le gasesti :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, le-am cumparat de pe net de la equilter.com sau bighornquilts.com, din America. Ambele magazine au o oferta foarte mare. Poti gasi magazine on-line de tesaturi pentru quilt si in Europa, doar ca sunt ceva mai scumpe, in schimb transportul e mai ieftin. Oarecum se compenseaza...

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe gentile, superb tutorialul acum in casa noua ;).

    RăspundețiȘtergere