Triunghiuri in peyote si herringbone

La cererea publicului m-am gandit sa va arat cum se pot face triunghurile din margele de nisip in pas peyote si herringone si care (in functie de dimensiuni si nevoi) pot fi folosite ca cercei, inele, pandantive etc.

Materiale necesare:
- margele de aceeasi dimensiune in doua culori (eu am ales, destul de nefericit de data asta, niste margele de 3 mm maro si cameleon)


1. Insirati 3 margele maro si uniti-le intr-un cerc.




2. Cu firul iesind prin prima margica insirata adaugati 2 margele apoi intrati prin a doua margica din baza, repetati de doua ori apoi treceti ata si prin prima margica adaugata in acest al doilea rand.





3. Adugati 2 margele, coborati prin urmatoarea margica din randul precedent ( deja in fiecare din cele 3 colturi va incepe sa se formeze lucratura herringbone), adaugati o margica din cealta culoare (cameleon in cazul meu), urcati prin urmatoarea margica din randul precedent. Repetati de doua ori. La final va trebui sa urcati prin doua margele.





4. Pentru randul urmator veti urma aceiasi pasi, numai ca de data aceasta veti fi nevoite sa adaugati cate doua margele din a doua culoare (cameleon). Incepe sa se formeze si lucratura peyote.




5. Nu ramane decat sa va decideti singure cand sa va opriti, in functie de cat de mare doriti sa iasa triunghiul.




. Pentru ultimul rand probabil ca vreti sa adaugati doar cate o margica in fiecare dintre cele 3 varfuri in pas herringbone si eventual sa mergetii cu culoarea maro si acolo unde lucrati in pas peyote pentru a crea un fel de margine. Daca vreti sa faceti o pereche de cercei, un ultimul colt lucrt puteti sa faceti un cerculet din 4-5 margele prin care veti introduce tortita cercelului.



Inca un triunghi la fel si gata! Aveti deja o pereche noua de cercei.






RuxyPixy

3 comentarii:

  1. frumos,dar eu cu mainile mele stangi,nu reusesc!nici n-am inteles f bine,si imi doresc fff mult sa fac cerceii triunghiuri,chiar si din margele mai micute!

    RăspundețiȘtergere