Cercei torent peyote



Pentru ca m-a rugat Andra m-am alăturat şi eu fetelor cu tutoriale pentru amatoarele de handmade. Cum "specialitatea" mea sunt mărgelele de nisip, am decis să încep prin a vă prezenta un model descifrat de mine şi care a stârnit pasiuni pe Forumul Roz: cerceii torent.

Materiale necesare:

- mărgele de nisip în patru culori sau nuanţe de aceeaşi dimensiune (eu am folosit mărgele de nisip de 2 mm argintii, aurii, portocalii şi cuprate)
- gută (eu folosesc din cea de pescuit de 0,14 mm)
- ac pentru mărgele




Tehnica folosită:

- peyote circular plat

Rândul 1: Înşirăm câte o mărgea din fiecare culoare şi le strângem într-un cerc trecând aţa prin prima mărgea adăugată.
Rândul 2: Adăugam câte o mărgică între cele adin primul rând (de culoarea mărgelei din care iese aţa din primul rând) pentru un total de 4 mărgele. La final trecem aţa şi prin prima mărgea adăugată în acest rând.

Rândul 3: Adăugam câte o mărgică între cele din rândul 2 (de culoarea mărgelei din care iese aţa din al doilea rând) pentru un total de 4 mărgele. La final trecem aţa şi prin prima mărgea adăugată în acest rând.

Rândul 4: Adăugam câte 2 mărgele între cele din rândul 3 (de culoarea mărgelei din care iese aţa din al treilea rând) pentru un total de 8 mărgele. La final trecem aţa şi prin prima mărgea adăugată în acest rând.

Rândul 5: Adăugam câte 1 mărgică între cele din rândul 4 (de culoarea mărgelei din care iese aţa din al patrulea rând) pentru un total de 8 mărgele. Nu uitaţi să adăugaţi câte o mărgică inclusiv între grupurile de câte două mărgele adăugate în rândul precedent.
La final trecem aţa şi prin prima mărgea adăugată în acest rând.

Rândurile 6,7,8: Adăugam câte 1 mărgică între cele din rândul anterior(de culoarea mărgelei din care iese aţa) pentru un total de 8 mărgele. La final trecem aţa şi prin prima mărgea adăugată în acest rând. Nu uitaţi să lăsaţi aţa ceva mai liberă pentru ca modelul să rămână plat.

Rândul 9: Adăugam câte 2 mărgele între cele din rândul 8 (de culoarea mărgelei din care iese aţa din al 8-lea rând) pentru un total de 16 mărgele. La final trecem aţa şi prin prima mărgea adăugată în acest rând.

Rândul 10: Adăugam câte 1 mărgică între cele din rândul 9 (de culoarea mărgelei din care iese aţa din al 9-lea rând) pentru un total de 16 mărgele. Nu uitaţi să adăugaţi câte o mărgică inclusiv între grupurile de câte două mărgele adăugate în rândul precedent.
La final trecem aţa şi prin prima mărgea adăugată în acest rând.
Rândurile 11, 12, 13: Adăugam câte 1 mărgică între cele din rândul anterior(de culoarea mărgelei din care iese aţa) pentru un total de 16 mărgele. La final trecem aţa şi prin prima mărgea adăugată în acest rând. Nu uitaţi să lăsaţi aţa ceva mai liberă pentru ca modelul să rămână plat.

Rândul 14: Adăugăm câte 3 mărgele între cele din rândul anterior (de culoarea mărgelei din care iese aţa)

La final facem o mică buclă din 7 mărgele de care vom agăţa tortiţa cercelului.

Nu ne rămâne decât să repetăm modelul pentru al doilea cercel şi gata!



Ruxandra,

2 comentarii:

  1. Este bine-venit tutorialul tau,insa foarte greu de priceput.Precizezi numarul margelelor ce trebuie insirate ,dar nu specifici prin care din margelele adaugate anterior trece firul.Sfatul meu ar fi sa arati poze cu fiecare pas,fiecare margeluta,nu doar sa spui ca vin adaugate 3 margele,2 sau 7.Ai putea sa arati niste scheme cu margelute numerotate,macar pentru cateva randuri ,pana prindem ideea.In rest felicitari pentru creatii,eu nu am reusit sa fac acesti cercei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Anonim,

    Imi pare rau ca ti se pare atat de greu de priceput tutorialul insa un tutorial pentru peyote (cum se adauga margelele in acest pas) este deja pe site si nu cred ca este necesar ca la fiecare tutorial cu variatie de peyote sa se explice din nou fiecare pas de baza.

    Odata ce ai inteles peyote de baza, prinzi ideea foarte usor si la acest tutorial.

    Si ideea la peyote (fie simplu, fie tubular fie circular) este foarte simpla: se adauga cate o margeluta si se sare alta apoi iar se adauga si iar se sare si tot asa. Prin se sare o margeluta se intelege ca se trece firul prin ea :)

    Pentru crestere se adauga, atunci cand este cazul, 2 margelute in loc de una.



    Oricum, in general lucrurile trebuie luate pe rand: mai intai inveti pasii simpli, prinzi ideea (in cazul de fata peyote de baza, simplu, plat) si abia apoi incerci ceva mai complicat(peyote tubular sau, in cazul nostru, peyote circular)

    Si recitind tutorialul in intregime si cu atentie, Ruxandra nu spune sa adaugi un numar "n" de margele pe vreun rand, fara alte explicatii, ci spune si cum sa le adaugi: citez "Rândurile 6,7,8: Adăugam câte 1 mărgică între cele din rândul anterior(de culoarea mărgelei din care iese aţa< pentru un total de 8 mărgele" si acesta este doar un exemplu. Cuvintele de baza sunt cele subliniate de mine.

    Sper sa fi prins ideea din explicatiile mele. Succes si te asteptam cu realizari si poate si un nume, o identitate :)

    RăspundețiȘtergere