Quillingul ca pasiune

      Inainte de a lua hotararea de a va apuca de quilling aveti nevoie sa stiti ce presupune acesta tehnica.Luati-o ca pe o avertizarea sau ca pe un sfat:nu este chiar o joaca de copil.Presupune multa rabdare,munca,viziune si timp.Orice  lucru de mana presupune si ceva indemanare insa aceasta poate veni si  prin exercitiu,nu?

      Quilling,rasucirea hartiei,filigran,mozaic sunt  numele date de-a lungul timpului acestei tehnici.Acest mestesug a luat nastere undeva in Egiptul Antic cucerind apoi doamnele de la curtea domneasca  din tari ca Franta sau Anglia.A folosit ca si inspiratie pentru stilisti si romancieri celebrii.In 1875 a avut loc o incercare de renastere a tehnicii de catre WM. Bemrose care a  scris chiar si un manual cuprins in kitul numit"Mosaicon" iar astazi quillingul se bucura de o viziune moderna pastrand totusi accentele originale.
Avantajul principal al quillingului presupune o investitie foarte mica pentru inceput in materiale si instrumente.

Materiale si instrumente necesare.

  • Fasii de hartie si /sau colorata avand o latime de 3 mm(cea mai utilizata),5 mm sau 7 mm.Dificultatea in Romania este procurarea  seturilor de hartie.Le puteti taia manual cu ajutorul unui cutter si a unei rigle insa  necesita  multa atentie,timp si precizie.
  • Kitul de instrumente special concepute sunt la fel de rare ca si fasiile  de hatie  insa  le mai gasiti   pe siteurile de artizanat si magazinele de crafting din tara.Kitul include instrumentul principal numit papuela cu care veti rula fasiile de hartie.Se poate confectiona dintr-un ac de canava ,un bat de frigaruie sau o scobitoare.Sablonul cu cercuri de marimi diferite va ajuta la  obtinerea formelor de aceeasi marime.

  • Lipici  de compozitie si consistenta diferita in functie de materialele de lucru secundare.
  • Foarfece clasice sau cu model
  • O placa de  lucru.
  • Penseta pentru pozitionarea formelor pe suportul de hartie si/sau carton.
  • Alte  instrumente:capsator,perforatoare cu model,sclipici.

    In articolele urmatoare o sa va prezint  pe rand  instrumentele si materialele potrivite pentru  usurarea muncii in quilling cu tipsurile personale.
    Sa nu uitati ca aceasta tehnica nu este 100% munca si perseverenta ci si  imaginatie si  distractie.Trebuie sa va placa  50 % pentru a crea cu placere si cu spor.


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu