Sa pictam, sa reciclam: Suport pentru lumanari

 Articol scris de Elena,



Daca sunteti impatimiti de handmade si doriti sa va realizati singuri anumite obiecte din casa, pe care altii de obicei le cumpara, sau doar doriti sa reciclati ceea ce se poate recicla, eu va pot oferi o alternativa placuta. Cu putin talent si mai mult acril, aveti posibilitatea sa realizati un suport de lumanari exact asa cum il doriti. Inainte sa va apucati de treaba, aveti nevoie de un borcan mai fensi, niste sfoara, o cutie cu acril, pensula si lac incolor pentru mobila.

Legati sfoara la un capat si inconjurati foarte strans buza borcanului. Apoi apucati-va de pictat, dar inainte aveti grija sa degresati borcanul cu putina vata si otet. Ca sa se prinda mai bine acrilul, nu puneti mana pe suprafata externa a borcanului, deoarece aveti sebum pe degete, ci apucati-l din interior.
Lasati la caldura sa se usuce si nu va speriati ca o sa miroasa. Acrilul nu are niciun miros.
A doua zi, dupa ce sunteti siguri ca s-a uscat acrilul, puteti sa dati cu un strat de lac. Eu am folosit lac pentru lemn, deoarece este mai ieftin decat lacul pentru acril si vina intr-o cutie mult mai mare, asa ca mi-a ajuns pentru mai multe borcane. Si nu va speriati, pentru ca nu se intampla nimic cu acrilul. Lacul pentru lemn nu-l dizolva si nici nu-l intinde. Actioneaza la fel ca lacul pentru acril sau piatra (cel pe care il folositi pentru cerceii pictati din lut). In schimb, acesta miroase foarte puternic, deci trebuie sa faceti aceasta operatiune pe balcon sau sa aerisiti foarte bine dupa. Cand ati terminat, lasati borcanul sa se usuce inca o data si spalati pensula foarte bine cu tiner sau acetona.
Dupa toata munca veti obtine un suport foarte colorat pentru lumanare, facut cu mainile voastre si veti si recicla un borcan gol.

Bafta si multa inspiratie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu