Cum sa faci mere de jucarie!

Dupa ce ne-am delectat cu delicoasele capsuni, a venit si vremea merelor!




Aveti nevoie de:
  1. material textil (eu am folosit bumbac 100%)
  2. vatelina
  3. pasla verde (sau feltru cum i se mai spune, eu am folosit doua nuante)
  4. ata, ac, foarfeca
  5. un nasturel

Pasul 1

Creati un sablon din carton, apoi trasati patru forme pe spatele materialului ales. Le decupati si le puneti doua cate doua cu fata buna spre interior.



Pasul 2

Acum ca aveti cele doua forme asezate fata in fata, coaseti doar pe o margine (unde e asezat acul), la o distanta de aproximativ 5 mm de la margine. Procedati la fel si cu a doua pereche de forme.



In imaginea de mai jos apar cele patru forme, cusute doua cate doua, doar pe o margine.



Pasul 3

Uniti cele doua perechi, la fel cu fetele bune spre interior. La ultima cusatura lasati o deschizatura de 2 cm, pe unde veti intoarce marul (o veti vedea la pasul urmator).




Pasul 4

Intoarceti pe fata marul prin deschizatura si umpleti cu vatelina pentru a da o forma rotunda marului. Urmeaza sa inchidem deschizatura cu o cusatura de mana, in engleza ii spune blind stitch sau ladder stitch (nu stiu daca are un nume si in limba romana). Folositi un ac mic si incepeti din interior pentru ca nodul sa fie ascuns. Treceti pe sub material (dupa cum e asezat acul, paralel cu marginea) luand o portiune mica, apoi scoateti acul la suprafata. Urmatoarea intepatura este in latura opusa a deschizaturii, exact in dreptul locului de unde a iesit acul prima data. Cusatura arata ca o scara. Procedeul e mai bine explicat in video-ul acesta.


Incercati sa coaseti cat mai marunt. Apoi trageti de ata cu grija, dupa cum se vede mai jos. Nu e complicat, trebuie doar sa incercati. Promit :) Cu acest tip de cusatura se inchid jucariile moi din material textil.



Pasul 5

Decupati doua frunze din feltrul pe care il aveti la indemana, eu am folosit doua nuante de verde. Pe acestea le veti atasa marului, iar in partea de jos un nasturel.


Va recomand sa folositi un ac mai lung ca sa puteti trece prin mar de jos in sus si o ata rezistenta. Cusatura incepe de jos, iar in partea de sus a marului "ne asteapta" frunzele.


Apoi coboram si prindem nasturelul, tragem cu grija de ata pentru a da marului forma. Mai coasem de doua- trei ori (in aceeasi directie, sus-jos) sa prindem bine frunzele si incheiem cu un nod sub nasturel.




Final!



Sunt foarte usor de facut merele de jucarie, sper sa incercati si voi. Daca aveti nelamuriri sau intrebari, nu ezitati sa lasati un comentariu. Spor la cusut mere!


Codruta,

Un comentariu: