Tutorial Geanta II

Asadar, am ramas la captuseala... Am ales un material rosu si am taiat un dreptunghi de 32/74 cm, exact ca si fata gentii. Apoi, din materialul bleu care se regaseste si pe geanta, am taiat un dreptunghi (ochiometric) pentru buzunarul interior.Pe acesta din urma l-am indoit in doua si am cusut pe doua laturi, asa cum se vede in poza:Am intors buzunarul pe fata si am cusut si pe latura a patra:


In continuare am asezat buzunarul pe fata captuselii si l-am cusut pe trei laturi, fixandu-l pe captuseala. Apoi, am delimitat si un buzunar mai mic, pentru telefonul mobil ;)


Mai departe am indoit in doua captuseala si am cusut marginile, lasand o mica despartitura necusuta pe una din margini. Apoi m-am ocupat de colturi, exact cum am procedat si cu fata gentii, doar ca aici, dupa ce am cusut triunghiul, am taiat colturile. La fata gentii nu le-am mai taiat, doar le-am indoit si ascuns sub bucata de izolir.Urmatoarea etapa este fixarea inchizatorului magnetic pe captuseala.

Pentru asta, pe spatele captuselii, acolo unde se monteaza inchizatorul, am lipit o bucatica de material intaritor.


Pe urma, pe fata captuselii am marcat cu un marker locul unde urma sa fie pus inchizatorul si am facut doua gaurele mici cu seam ripper-ul:Apoi am introdus piciorusele inchizatorului prin gaurele si le-am indoit pe dos, asa cum se vede in poze:
La fel am procedat cu cealalta parte a inchizatorului.
Urmeaza manerele...

Dintr-un alt material am confectionat doua benzi de aprox. 40- 45 cm in care am introdus benzi de intaritura din acelasi material ca cel folosit la corpul gentii.Apoi am dat aceasta forma manerelor:Avem acum gata corpul gentii , cu manerele fixate in locul lor cu ace de gamalie si captuseala (pe dos) cu inchizatoarele magnetice la locul lor:Am introdus corpul gentii in captuseala intoarsa pe dos. Am prins marginile superioare ale celor doua impreuna in ace cu gamalie si am cusut de jur imprejur:

Prin deschizatura ramasa necusuta intr-una din lateralele captuselii scos corpul gentii si apoi am aranjat captuseala in interior.
Am aranjat captuseala la gura gentii, am prins-o in ace si am cusut de jur imprejur:
Si iata geanta terminata, cu cele doua fete ale ei:
Sper sa va fie de folos acest tutorial! ;)


Dora,

3 comentarii:

  1. felicitari Dora, tiza mea :)! foarte explicit tutorialul, cu poze foarte clare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este super....Multumesc pentru explicatii...voi incerca intr-un viitor apropiat sa fac si eu o geanta dupa tutorialul tau..

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca va place! Tutorialul mi se pare foarte bun, mai ales ca ma ajuta sa fac si eu ceva genti! Ii multumesc si eu Dorei pentru contributie!!

    RăspundețiȘtergere