Crin imperial din mărgele de nisip şi sârmă



Jucându-mă cu diverse forme de flori şi căutând idei noi, am descoperit un mod foarte simplu prin care poţi crea un crin imperial cu materiale şi timp puţine.



Ai nevoie doar de:

- mărgele de nisip albe de 4 mm
- mărgele de nisip roz de 3 mm
- sârmă de modelaj subţire (liţă)

1. Tăiaţi aproximativ 1 m de sârmă pe care înşiraţi 40 de mărgele albe.

2. Aduceţi mărgelele spre unul dintre capete lăsând liber aproximativ 20 cm de sârmă, pe care o treceţi prin 20 dintre mărgelele înşirate, astfel încât să formaţi un cerc.


3. Presaţi sârma pentru ca cele două rânduri a câte 20 de mărgele să fie aproape paralele.

4. Pe capătul liber cel mai scurt adăugaţi 15 mărgele roz.

5. Aduceţi sârma pe care aţi înşirat mărgelele roz printre cele două rânduri de mărgele albe şi uniţi-o cu celălalt capăt al sârmei răsucind de 3 ori. O petală e gata.


6. Folosind capătul lung repetaţi operaţiunile de mai sus pentru a forma o nouă petală. Veţi lucra numai cu capătul lung al sârmei pe care veţi înşira din nou 40 de mărgele albe, apoi treceţi sârma prin primele 20 de mărgele adăugate în acest pas, apoi adăugaţi 15 mărgele roz, le aduceţi prin mijlocul celor două rânduri de mărgele albe şi răsuciţi de 3 ori pentru fixa petala.


7. Repetaţi operaţiunea de încă 4 ori.

8. Cu cele două capete rămase libere şi aduse în centrul florii puteţi forma 2-3 stamine prin simpla înşirare a unor mărgele albe, a 2-3 mărgele roşii şi apoi revenind cu sârma prin mărgelele albe.



Crinul e gata! Îi puteţi ataşa un ac cu platformă pentru a-l transforma în broşă, îl puteţi îngloba într-un buchet (poate chiar unul de mireasă), îl puteţi folosi ca ornament pentru o ramă, o cutie de cadou, un ghiveci cu flori sau ce mai credeţi voi că se potriveşte.



De asemenea, dacă utilizaţi mărgeluţe de 2 mm şi faceţi petale ceva mai mici, crinul se poate transforma în floare de zambilă.



Ruxandra,
RuxyPixy

Un comentariu: