Idei Handmade pentru Botez



Pentru botez va sfatuiesc sa incercati singuri sa va creati propriile " accesorii" : marturii, cutie pentru daruri si, de ce nu, invitatii asortate.

Cutia pentru daruri - Patut
Avem nevoie de:

* carton format A0 ( se gaseste la librarie ),
* foarfeca, 
* lipici,
* scoci,
* creion,
* rigla. 


Modelul este cel din imagine, puteti lua marimile cat doriti, dar sa aveti grija sa va incapa pe carton , altfel va trebui sa faceti salteaua( cutia in care cad banii) din mai multe bucatele, si veti lipi mai mult. Dupa ce se deseneaza modelul "saltelei" se indoaie toate muchiile spre interior, apoi partiile rosii se dau cu lipici si se lipesc in interior de partile cu care se ating in momentul cand incercam sa formam un paralelipiped ( sau cub). Pentru siguranta se poate lipi si cu scoci. Dupa ce am facut salteluta care va avea o "intrare" pentru plicuri, ca la pusculite, se deseneaza modelul partilor laterale, de 2 ori, avand grija sa corespunda marimile. Toate se lipesc pe laterale ca in final sa arate ca patutul realizat de mine.
Bineinteles, se poate decora cu dunfite, floricele si alte nebunii.




Marturiile pot fi niste cutiute mici realizate cu aceasi tehnica de la cutia de daruri sau pot di saculeti din organza sau din orice material. 
Saculetii se pot realiza astfel: se ia bucata de material, se traseaza pe ea un cerc ( se poate si cu ajutorul unei farfurii), se decupeaza, dupa care in mijloc se pun bomboane, se strange la"gura" si se leaga cu un snur. Se pot agata diferite accesorii de snur sau mini felicitari.




Invitatiile se pot realiza pe calculator, utilizand o imagine sugestiva si textul dorit, in ton cu ce am realizat mai devreme, pe hartie cartonata colorata.

Spor la lucru !

Stefania,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu