Culorile pietrelor semi pretioase si pretioase (IV)

Astazi voi vorbi despre pietrele de culoare verde, o culoare pe care de altfel o ador!



Pietrele de culoare verde

Bijuteriile cu pietre pretioase si semipretioase cuprind o varietate de nuante de verde: verde-iarba, verde-mar, smarald, verde de padure, verde-lamai, jad, malahit, verde-muschi, oliv si verde-ocean.

Cand vine vorba de pietre verzi, fara sa vrem ne gandim la smarald, insa sunt o multime de alte pietre care sunt de culoare verde si nuante ale acestuia.

Verdele este culoarea care reprezinta banii, prosperitatea, angajamentul, fertilitatea, vindecarea si cresterea. este culoarea elementului pamant si este simbolic pentru fertilitatea si viata planetei. Verdele este pacificator, revigorant si calmant. Nuantele pale si medii de verde sunt legate de natura.

S-a sugerat ca a purta bijuterii cu pietre verzi ne va linisti, mangaia si calma, atat fizic cat si mental. A purta verde se spune ca este afrodisiac, idee posibil bazata pe traditia din secolul al 15-lea de a purta voal verde la mireasa datorita sibolismului precedent, prevestind feritilitatea.



Granat Tsavorite

Druza Uvarovite
Opal
Safir
Amolit
Malahit
Jad
Granat Dematoid
Zoisit Rubin
Peridot
Turmalina "Pepene"
Gaspeit
Chrysoprase
Diopsid de Crom
Azurit-Malahit
Smarald
Jadeit
Turmalina Crom
Variscit
Moldavit
Jad
Agata Moss (muschi)
Mawsitsit
Jasper
Zirconiu verde
Zirconiu Teal
Beril
Aventurin
Bloodstone
Topaz Verde
Granat culoare-schimbatoare
Alexandrit
Turmalina Verde



Observatie: Pentru a vedea mai multe date si informatii despre unele dintre ele, puteti da click pe numele pietrei respective. Aceste informatii se gasesc in limba engleza, pe site-ul sursa al acestui articol.
Traducerea este proprie.

Sursa: bernardine

Andra,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu